Het verzekeringskantoor Esplanade is ontstaan in 2001. Patrick Maes, die ondertussen 10 jaar gewerkt had als verzekeraar in bijberoep, besloot dan samen met Geert Van Bruwaene (Centea bank) een vennootschap op te richten als onafhankelijk verzekeringsmakelaar. Dit gebeurde in de Tempelstraat 30 die nog steeds de huidige uitbatingszetel is.
De verzekeringsportefeuille werd stelselmatig uitgebreid tot diverse maatschappijen waardoor wij ons cliënteel volledig onafhankelijk ten dienste kunnen zijn.
We vergelijken de verzekeringsmarkt en bieden de voor u best passende verzekeringen aan . Wij streven ernaar om op het gebied van alle producten waarin wij bemiddelen de beste prijs kwaliteitsverhouding te bieden.
Tevens streven wij ernaar om zoveel mogelijk een totaal relatie met onze klanten aan te gaan, door alle verzekeringen in beheer te hebben. Op deze wijze kunnen wij voorkomen dat er “gaten in de dekking” of “overlappingen van verzekeringen” ontstaan.
Onze personeelsleden zijn allemaal opgeleid in de verzekeringen en voldoen aan normen ons opgelegd door de FSMA.
Wij willen u niet alleen verzekeren, maar ook aan u ondersteuning en hulp bieden bij eventuele schade afhandeling. Als u via ons kantoor verzekerd bent, zorgen wij er voor dat u geholpen wordt bij de schadeafhandeling en dit eveneens via onze unieke 24/24 dienst.
Ons cliënteel gaat van particulier tot kleine ondernemingen.

Geschiedenis
2001: Oprichting verzekeringskantoor Esplanade door Patrick Maes en Geert Van Bruwaene. Geert is tevens de oprichter van het Centea kantoor.
2002: Overname verzekeringskantoor Roos Debel.
2004: Eerste personeelslid in dienst. Overname Kantoor Vanleene Mesen.
2008: Uitbreiding van het kantoor en het inrichten van het eerste verdiep voor extra kantoorruimte.
2009: Overname van Kantoor Peene en integratie van zijn portefeuille in
Verzekeringskantoor Esplanade BVBA.
Aankoop van het unieke Premium paperless office met Insudoc. In mensentaal betekent dit
dat alle documenten (post en e-mails) ‘s morgens ingescand worden en automatisch in uw
dossier terechtkomen. Bedienden die uren tijd stoppen in het opzoeken van documenten
zijn nu verleden tijd. Insusoft maakt, als eerste op de markt, korte metten met de papierberg en met het vele tijdverlies.
2012: Overname verzekeringskantoor Bernard D’Hont.
2013: Centea wordt Crelan-bank. Overname verzekeringskantoor Ignace Callens.